Aspergerland

Personer som fått diagnosen Aspergers Syndrom kallar sig ofta Aspies. Aspies finns i Aspergerland. Men inte bara där. Aspies finns överallt i samhället. Därför behöver vi alla lära oss mer om Aspies och om gränslandet mellan Aspergerland och världen i  övrigt. Oavsett om du är född på den ena eller andra sidan om denna osynliga gräns, så har du något att lära. Detta gäller under hela ditt liv.

Alla har vi olika erfarenheter. Vi kan därför lära oss mycket av varandra. Men för att det skall vara möjligt behöver vi kunna kommunicera. Det är här allting startar mellan människor. Utan kommunikation händer ingenting mellan människor. Och utan intresse för varandra blir det ingen kommunikation.

Det är något visst med Aspies. Många har förmågor som andra saknar. De kan ha särskilda talanger och utveckla specialintressen som gör att de har stor kunskap om vissa ämnen. Ofta handlar det om en känslighet för ljus, ljud, dofter etc. Denna känslighet kan göra att en Aspie ser, hör och känner saker som andra inte upplever.

Visst blir man nyfiken? Intresserad? Då har du kommit långt!

Följ med på en härlig resa till gränslandet mellan Aspergerland och världen i övrigt.

Kommentarer inaktiverade.