Om klarsynthet…..

Hittade en tidning (DN) från i somras (sommaren 2012) där tidningen gjorde ett reportage om Madonna och om den kritik som hon fått för sin show under sin pågående världsturné. Bland annat har kritikerna hånat henne för hennes utseende och för att hon nu skulle vara för gammal för sin egen musik. Till och med artistkollegan Elton John har haft synpunkter på henne visar det sig. Men DN:s artikel fokuserar helt och hållet på ett jämställdhetsperspektiv. Tidningen frågar sig varför kritikerna och publiken är hårdare mot kvinnorna än männen. Hela artikeln ägnas åt jämställdhetsfrågan. Så får A (A som i Aspie) syn på artikeln och ser med sällsynt klarsynthet vad det egentligen handlar om.

Nämligen inte så mycket om jämställdhet. Utan om mobbning. Vad DN frågar sig är i princip varför inte även män mobbas på samma sätt som Madonna. Men har man synpunkter på hur någon ser ut så handlar det i första hand om mobbning. I skolorna tjatas det om nolltolerans mot mobbning. Hur ska vi få ungarna att avstå från att mobba och i stället respektera varandra när vuxenvärlden ser ut som den gör? Vi märker inte ens vad vi håller på med……. Självklart egentligen, för den som är klarsynt.

Det här inlägget postades i Attityd, Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.