Om att ha koll på läget….

”Om 2 timmar och 24 minuter börjar mitt sommarlov!” Så talar en aspie med full koll på läget vid frukosten. Så är det. Full koll ibland och ibland någon helt annanstans i sina tankar. Ena dagen har han olika färger på sina strumpor. Andra dagen vill han veta allt om hur demokrati fungerar. Och då menar jag allt! Hur det blir nästa dag vet man inte. Men en sak är säker. Det blir aldrig tråkigt. Att leva i ett kraftfält där energi krävs intill bristningsgränsen är en del av vår vardag, men ändå får man alltid mer energi tillbaka än man ger. En gång sa en lärare: ”Han har ingen inre motor”. Så här några år efteråt är det ett obegripligt uttalande. Man hade kunnat ge upp då. Men tack vare lyckliga omständigheter, bland annat en specialpedagog i skolan som såg vem denna elev är, och ett envist kämpande tillsammans, har en drivkraft lockats fram som tycks vara helt utan gränser.

Det här inlägget postades i Attityd, Kommunikation, Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.